Kunst

KUNST & DESIGN

Bij De Centrale omarmen we de creativiteit van de mensen om ons heen. Door samenwerkingen aan te gaan met kunstenaars, muzikanten en ontwerpers creëren we een plek die meer is dan alleen een restaurant. We geven hen een podium en zo worden we zelf ook weer geïnspireerd. Een geweldige wisselwerking!

DENNIS VAN GAALEN

In zijn studio in Rotterdam-Delfshaven werkt Van Gaalen met allerlei soorten materialen – van katoen tot hout en van steen tot ijzerdraad. ,,Ik probeer me zo min mogelijk te beperken tot één materiaal’’, vertelt hij, terwijl hij voor een van zijn recentere werken staat: een serie van gekleurde ‘raamwerken’ van dunne, houten latjes.

MAAIKE CANNE

Maaike Canne is een illustrator en kunstenaar gevestigd in Rotterdam. Zij is actief op het gebied van redactionele  en commerciële illustratie, schilderkunst en muurschilderingen.

www.maaikecanne.com

TESSA BIEMANS

Tessabiemans3

Tessa Biemans (1988, Rotterdam) studeerde Fine Art aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Ze is werkzaam als beeldend kunstenaar (schilderen) en houdt zich daarnaast bezig met schrijven. Sinds 2016 plakt ze geschilderde stickers op stoplichtpalen voor fietsers in het centrum van Rotterdam, ter vermaak tijdens rood licht. 

www.tessabiemans.com 

NINA FERNANDE

Nina haar werk bestaat voornamelijk uit illustraties met een hang naar grafische vormgeving. Zij is gefascineerd door eenvoudige vormen, druktechnieken en massaproductie.

www.ninafernande.com

MENNO VAN DER MEER

STUDIO STILLS

studio stills 3
Studio stills

Wij genieten elke dag van de prachtige lampen van het Delftse designbureau Studio Stills. Wil je een lamp kopen of heb je vragen? Neem dan contact op met janneke@studiostills.nl
www.studiostills.nl

VIVIAN AMMERLAAN

Vivian Ammerlaan is een kunstenaar die werkt met digitale en analoge fotografie. Ook gebruikt zij af ten toe video.  Ze laat zich inspireren door overweldigende landschappen en natuur, zoals de effecten van water en licht. 
www.vivianammerlaan.com

JIMDUS

DAAN DEN HOUTER

Daan den Houter is een multidisciplinaire kunstenaar. Hij heeft kunstmatige intelligentie gestudeerd waarin hij de basis vond voor zijn werk als kunstenaar. 

www.daandenhouter.com

LEO POSTMA

Instagram: @leo_postma